joi, 3 iulie 2008

Debating on religious symbols

Astazi ne-am hotarit sa facem un debate pe prima motiune, namely governments should permit the display of religious symbols in public institutions. Pentru ca scolile sunt inchise din cauza bacului, am chemat pe toata lumea la mine, ne-am instalat in sufragerie si i-am dat bataie. Afirmatorii au fost sabin, iulian si rodica iar negatorii mihai (in echipa nationala de ws), oana luca si alex stan (vicecampioni la fiat). Avand in vedere ca am avut niste debateri f buni, meciul a iesit foarte bine.

Nu a fost surpinzator ca afirmatorii au castigat
(decizie 3-0 de la mine, teo si ruxi).. pregatindu-se deja de 2 saptamani pe motiunea asta, insa negatorii care si-au facut cazul intr-o zi au reusit sa puna niste piedici destul de interesante, ceea ce m-a facut pe mine sa ma gandesc ca si coach, ca poate ar trebui sa lucram mai mult la cazul respectiv. I mean totusi, 2 saptamani vs o zi...cu toate astea au ridicat mingea la fileu destul de bine. De fapt, momentan problema cu cazul afirmator este ca nu ofera nimic spectaculos, e un caz bun, very well researched, insa nu ofera niciun element de surpriza.

App de meci, am dat punctaje intre 25-27 care conform standardelor idea sunt niste punctaje cel putin acceptabile. Cu putina munca in 2 saptamani o sa reusim sa ajungem si la standarde de 28-29.

Stateam sa ne gandim daca ar merge sa facem un caz de strategie pe motiunea asta..(pentru cei care nu stiu debate - un caz prin care sa propunem solutionarea unei probleme printr-un plan prin care sa propunem implementarea unei non-restrictii pe simboluri religioase)? Are cineva vreo idee?:)) Hope you do.

Other than that, echipa s-a descurcat mult mai bine decat in primul meci si primele speechuri de impropmtu. The hard work can be seen now. Din punctul meu de vedere, incep sa se formeze ca si echipa, si ma bucur spunand asta pentru ca la ultimul debate they had some major issues cu linia de echipa care a fost pur si simplu inexistenta.

Comentarii individuale...pe care imi permit sa le fac publice iulian does mainly a good job, desi are probleme cu time managementul si incepe sa turuie la finalul speechului de nu mai intelegi nimic. Other than that leaga argumentele cu criteriul si motiunea destul de bine, si stilul e peste medie. Rodica in meciul asta, a fost cel mai bun debater (from my vantage point), insa si ea trebuie sa lucreze la timp si la stil (e putin monoton uneori, dar de cele mai multe ori pretty effective). Sabin inca nu isi atinge potentialul, avem de lucrat la linkurile dintre argumente. Ah si are o problema care ma scoate din sarite (nimic grav): e foarte repetitiv, foloseste concepte pe care le explica de 2-3 ori in cuvinte diferite; din cauza asta simte ca nu are timp sa spuna tot ce vrea si incepe sa foloseasca o viteza incredibila :)). Oricum, e okay.

Ca si overview, am progresat fata de ultimul debate. Maine cred ca vom juca din nou, on the other side of the resolution. My guess is it`s gonna be even better.

C ya.

Niciun comentariu: